Af Gitte Dreier Jacobsen

 Når alarmen løber ind hos Samsø Redningskorps går der ikke mange sekunder, før et af de mange udrykningskøretøjer suser af sted til den opgave, der ligger forude. I 2009 gik der i gennemsnittet lidt over otte minutter fra alarmsignal kom ind, til Samsø Redningskorps var på stedet.

 - Sikkerhed og tryghed er meget værd. De to værdier kan ikke gøres op i penge, fortæller Søren Peter Kjeldahl, der ejer Samsø Redningskorps sammen med sin bror.

 Og man fornemmer hurtigt, at Søren Peter er en ildsjæl. Han tæller ikke sine arbejdstimer, men fokuserer i stedet på, at Samsø Redningskorps fungerer optimalt. Han hjerte banker for Samsø, og derfor bliver han glad på sine egne og Samsøs vegne, når opgaverne bliver løst tilfredsstillende. Det er vigtigt for øen og dens liv, mener han.

 Førstehjælpskurser hitter

Da Søren Peter og hans bror overtog Samsø Redningskorps i 2007, så de udviklings-muligheder. De byggede en ny og stor redningsstation, som stod færdig i april 2009. Korpset har dermed fået bedre faciliteter end tidligere, og den nye bygning danner som noget nyt rammen om en række kurser i førstehjælp. Kurserne udbydes til privatpersoner og til virksomheder, og de er efterspurgte.

- Vi ville gerne give folk på Samsø noget med i rygsækken, og derfor startede vi kurserne., fortæller Søren Peter, og han afslutter:

- Når kurserne er så efterspurgte, skyldes det i høj grad, at man kan tage kurset på Samsø, og ikke nødvendigvis skal til Jylland. Dermed er kursisterne fri for at tage en hel weekend ud af kalenderen. Det er tilfredsstillende for os at kunne bidrage til den udvikling.

VIDSTE DU?

At Samsø Redningskorps udfører akut ambulancekørsel, sygetransport, brandslukning  og autohjælp på Samsø.

At Samsø Redningskorps er ansvarlige på ulykkestedet, indtil politiet ankommer.

At Samsø Redningskorps arrangerer kurser i førstehjælp for virksomheder og private.

At Samsø Redningskorps har 16 medarbejdere og 19 køretøjer. Blandt køretøjerne findes blandt andet ambulancer, redningsbåde, brandbiler og autohjælpskøretøjer.

At en helikopter bringer akutte patienter til Skejby Sygehus i løbet af 12 minutter.

At Samsø Redningskorps grundlagt i 1934 af vognmand Kæthius Sørensen.

At Samsø Redningskorps var i Kæthius Sørensen´ families hænder indtil 2007, hvor de solgte korpset til Brdr. Kjeldahl på Samsø.